Що приготувати з баклажанів: віяло, рулетики і паста

Цікаві рецепти з баклажанів, котрі не займуть багато часу.

https://pixabay.com/jackmac34-483877/

Сині або баклажани - низькокалорійні ягоди (хоча ми звикли відносити їх до овочів). Існує багато простих і не дуже рецептів з баклажанів, давайте роздивимося декілька з них.

Баклажани віялом з помідорами та сиром

Складові

Приготування

Помийте баклажани, поріжте слайсами приблизно 8 мм, не дорізаючи до кінця. Змастіть олією змішаною з чавленим часником і спеціями. 

Між слайсами баклажанів розкладіть помідори порізані кільцями і сир.

Запікайте при 190 градусах 30-40 хвилин.

Паста з баклажанами і помідорами

Складові

Приготування

Помідори і перець ошпарити окропом і зняти шкурку, очистити від зерен і м'якоті. Нарізати помідори і перець середніми шматочками. Баклажани поріжте кубиками, посоліть і залиште на 20 хвилин. Промийте проточною водою і трошки відіжміть.

Цибулю нарізати кубиками.

Розігрійте пательню з оливковою олією і обсмажте цибулю. Коли вона зарум'яниться, додайте перець і тушкуйте приблизно 10 хвилин під кришкою.

Додайте кубики баклажану і обсмажуйте 4-5 хвилин. Додайте помідори, посоліть, поперчіть, додайте спеції і цукор (якщо помідори надто кислі).

Тушкуйте овочевий соус на повільному вогні хвилин 20.

Відваріть пасту в підсоленій воді і змішайте з овочевим соусом. Подавайте пасту, прикрасивши листочками базиліку.

Мариновані баклажани

Складові

Приготування

Баклажани промийте і наріжте пластинами. Викладіть на деко, змастіть олією і запікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.

Цибулю наріжте напівкільцями, подрібніть петрушку і розчавіть часник. змішайте все, додайте цукор, сіль і оцет, і олію.

Запечені баклажани наріжте кубиками і змішайте з маринадом. Дайте настоятися в холодильнику добу.

Рулетики з баклажанів

Складові:

Приготування

Баклажани промийте, наріжте тонкими пластинами по 3-4 мм. Посипте сіллю і залиште на 10 хвилин. Промийте баклажани, обсушіть. Вилийте олію в миску з баклажанами і рівномірно розподіліть.

Обсмажуйте баклажани на сухій пательні. Це дозволить використати менше олії.

Сир натріть на дрібній терці, змішайте з майонезом і чавленим часником. 

Пластини баклажанів змастіть сирною масою і скрутіть в рулетики.