Сині або баклажани - низькокалорійні ягоди (хоча ми звикли відносити їх до овочів). Існує багато простих і не дуже рецептів з баклажанів, давайте роздивимося декілька з них.
Баклажани віялом з помідорами та сиром
Складові
- 2 шт сині
- 2 шт помідори
- 100 г твердого сиру
- 3 ст.л рослинної олії
- 2 зубчики часнику
- дрібка солі
- дрібка перцю
- дрібка спецій для овочів
Приготування
Помийте баклажани, поріжте слайсами приблизно 8 мм, не дорізаючи до кінця. Змастіть олією змішаною з чавленим часником і спеціями.
Між слайсами баклажанів розкладіть помідори порізані кільцями і сир.
Запікайте при 190 градусах 30-40 хвилин.
Паста з баклажанами і помідорами
Складові
- 150 г паста
- 2-4 шт помідори
- 1 шт цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1шт солодкий перець
- оливкова олія
- друбка солі
- дрібка перцю
- суміш італійських трав
- дрібка цукру
Приготування
Помідори і перець ошпарити окропом і зняти шкурку, очистити від зерен і м'якоті. Нарізати помідори і перець середніми шматочками. Баклажани поріжте кубиками, посоліть і залиште на 20 хвилин. Промийте проточною водою і трошки відіжміть.
Цибулю нарізати кубиками.
Розігрійте пательню з оливковою олією і обсмажте цибулю. Коли вона зарум'яниться, додайте перець і тушкуйте приблизно 10 хвилин під кришкою.
Додайте кубики баклажану і обсмажуйте 4-5 хвилин. Додайте помідори, посоліть, поперчіть, додайте спеції і цукор (якщо помідори надто кислі).
Тушкуйте овочевий соус на повільному вогні хвилин 20.
Відваріть пасту в підсоленій воді і змішайте з овочевим соусом. Подавайте пасту, прикрасивши листочками базиліку.
Мариновані баклажани
Складові
- 2 шт баклажани
- 2 шт цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л цукру
- пучок петрушки
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л оцту
Приготування
Баклажани промийте і наріжте пластинами. Викладіть на деко, змастіть олією і запікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.
Цибулю наріжте напівкільцями, подрібніть петрушку і розчавіть часник. змішайте все, додайте цукор, сіль і оцет, і олію.
Запечені баклажани наріжте кубиками і змішайте з маринадом. Дайте настоятися в холодильнику добу.
Рулетики з баклажанів
Складові:
- 2 шт баклажани
- 2-3 ст.л рослинної олії
- 100 г твердого сиру
- 4 ст.л майонезу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Приготування
Баклажани промийте, наріжте тонкими пластинами по 3-4 мм. Посипте сіллю і залиште на 10 хвилин. Промийте баклажани, обсушіть. Вилийте олію в миску з баклажанами і рівномірно розподіліть.
Обсмажуйте баклажани на сухій пательні. Це дозволить використати менше олії.
Сир натріть на дрібній терці, змішайте з майонезом і чавленим часником.
Пластини баклажанів змастіть сирною масою і скрутіть в рулетики.