ЗСУ відбили у росіян уже 46 населених пунктів Херсонщини

Частину звільнених населених пунктів регіону практично повністю зруйновано.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На Херсонщині українські військові звільнили від російських окупантів уже 46 населених пунктів. При цьому населенню все одно бажано евакуюватися до безпечніших регіонів до повного звільнення області. Про це заявив виконувач обов'язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій на брифінгу.

– На Херсонщині сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більша частина – це на півночі (області), яка межує з Дніпропетровською областю та трохи на півдні, на кордоні з Миколаївською областю, – розповів він.

За словами Бутрія, на деокупованій території є села, які практично зруйновані на 90%, - вони і сьогодні перебувають під постійним обстрілом, населення переважно виїхало.

Глава ОВА наголосив, що ситуація у Херсонській області критична. Він вкотре закликав мешканців евакуюватися до безпечніших регіонів до повного звільнення області.

Голова Херсонської облради Юрій Соболевський раніше розповів, що російські окупанти посилюють фільтраційні процедури в окупованих населених пунктах Херсонської області. Це пов'язано із запланованими візитами чиновників РФ перед проведенням так званого "референдуму".