СБУ перехопила розмову бойовиків "ДНР" про Оленівську колонію - росіяни збрехали про обстріл

Перехоплення розмови бойовиків так званої "ДНР" підтверджує, що росіяни могли підірвати колонію зсередини, а Україну звинуватили в обстрілі.

REUTERS

Служба безпеки України опублікувала перехоплення розмови бойовиків так званої "ДНР", у якому вони підтверджують, що "обстріл" Оленівської колонії є справою рук росіян. Судячи із розмови, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку розмістили у приміщенні колонії з полоненими українськими військовими, а потім звинувачували Україну у начебто обстрілі ізолятора. Жоден із очевидців не чув, щоб до виправної установи підлітала якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі. 

- Причому таких аудіоперехоплень у розпорядженні СБУ є декілька – усі вони будуть долучені як докази до відповідного кримінального провадження. Українська спецслужба вже відкрила його за 438-ю статтею Кримінального кодексу ("Порушення законів та звичаїв війни"). Перехоплені розмови підтверджують, що рашисти розмістили свої установки «Град» неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім, жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики «ДНР», - повідомили в СБУ.

Генгтаб ЗСУ заявив, що вночі 29 липня росіяни обстріляли ізолятор в окупованій Оленівці на території так званої «ДНР», щоб звинуватити у цьому Україну та приховати тортури над військовими. Засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький сказав, що росіяни вночі вбили частину полонених "азовців" з "Азовсталі", перед цим навмисно перевівши їх до окремої будівлі. У патронатній службі полку «Азов» встановлюють імена постраждалих та загиблих військовополонених.