У Запоріжжі з центральної площі прибрали пам'ятник Пушкіну

Погруддя російського поета демонтували комунальники з дозволу міськради.

zv.zp.ua

У Запоріжжі демонтували погруддя Олександра Пушкіна. Про це у середу, 27 липня, повідомили видання Укрінформ, 061 та ЗаБор.

- Пам'ятник наразі демонтовано та зберігається. Де саме, ми не розголошуємо. Він зберігатиметься там, поки не буде прийнято рішення про його подальшу долю, - розповіли у міськраді.

Пам'ятник прибрали із центральної площі комунальні служби пізно увечері у вівторок. Влада міста про це на сайті або на офіційних сторінках у соцмережах не оголошувала.

Погруддя з кованої міді простояло в місті понад 20 років і було демонтовано з дозволу мерії. Пам'ятник Пушкіну в Запоріжжі встановили наприкінці 90-х "на відзнаку про перебування великого поета на запорізькій землі у травні 1820 року".

Першими бюсти Пушкіну демонтували у квітні Мукачеве та Тернопіль. У Мукачеві також зняли меморіальну табличку зі школи, яка мала його ім'я. У травні у Миколаєві комунальні служби демонтували пам'ятник російському поетові. Мер Олександр Сенкевич пояснив це тим, що місту сьогодні не потрібні “зноси чи вандалізм”. Долю пам'ятника визначать після перемоги.