Раніше Притули: фонд «Повернись живим» купив три "Байрактари" для ВСУ

Благодійний фонд «Повернись живим» першим серед волонтерських організацій в Україні передав військовим Bayraktar TB2.

.facebook.com/backandalive

Благодійний фонд «Повернись живим» першим серед волонтерських організацій в Україні придбав і передав військовим авіаційний комплекс Bayraktar TB2 з трьома безпілотниками загальною вартістю 16 млн 502 тис доларів. Про це повідомила прес-служба фонду.

- Це дуже сильно посилить потужність наших підрозділів. У першу чергу підрозділів розвідки, у другу чергу підтримку дій підрозділів спеціального призначення, - заявив начальник головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. 

Фонд отримав дозвіл на імпорт товарів військового призначення у березні. Волонтерів уже привітат Сергій Притула, чий благодійний фонд також збирав гроші на "Байрактари": Знімаю капелюха! Щиро тішуся за ваш успіх".

Ідеться не просто про безпілотники, а про повноцінну автономну систему, до якої входять:

У червні благодійний фонд Сергія Притули за три дні зібрав 600 мільйонів гривень на закупівлю чотирьох Байрактарів для України. Після збору компанія Baykar заявила, що не прийматиме оплату і безкоштовно відправить три "Байрактари" на український фронт. "Народні" Байратари прибудуть в Україну до кінця літа і матимуть спеціальне маркування. Зібрані гроші фонд Притули витратить на інші потреби військових.