В Держдуму Росії внесли законопроєкт про визнання України країною-терористом

Документ передбачає конфіскацію майна українських громадян на користь Росії та розрив дипломатичних відносин з Україною.

Getty Images

Депутати фракції "Справедливая Россия - За правду" внесли до Держдуми законопроєкт про визнання України терористичною державою, а країн НАТО та ЄС - посібниками тероризму. Документ передбачає конфіскацію майна українських громадян на користь Росії та розрив дипломатичних відносин з Україною. Про це повідомив лідер фракції СРЗП в Думі Сергій Миронов у Telegram.

- Згідно з чинним російським законодавством, терористичною може бути визнана лише організація, проте в даний час деякі країни свідомо організовують терористичні акти, вибухи, пожежі, спрямовані проти мирного населення. У першу чергу, звичайно, я маю на увазі Україну та її «офіс Зеленського», - написав Миронов.

Поки російські депутати живуть у паралельній реальності, Україна закликає світ визнати Росію спонсором тероризму. Адже саме російська армія 24 лютого напала на Україну і продовжує вбивати мирне населення. Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що Сполучені Штати Америки ретельно розглядають питання про оголошення Росії державою-спонсором тероризму у зв’язку з її діями в Україні. 

Дипломатичні відносини з Російською Федерацією Україна розірвала 24 лютого - в день повномасштабного вторгнення.