До Землі наближається астероїд діаметром 122 метри

Його класифікують вчені як "потенційно небезпечний".

Жива наука

Вчені заявили, що 30 липня над Землею пролетить астероїд 2016 CZ31, діаметр якого складає близько 122 метрів. Про це повідомляє прес-служба Національного управління Сполучених Штатів з аеронавтики та дослідження космосу.

– Діаметр космічного каменю становить близько 122 метрів. Він максимально наблизиться у суботу до Землі на відстань 2,8 млн кілометрів о 02.02 за київським часом, - йдеться у повідомленні.

За даними  Newsweek , швидкість руху астероїда дорівнює близько 55,5 тис. км на годину. Це приблизно в 17 разів швидше, ніж постріл кулі з рушниці, і приблизно в одну п'яту швидше, ніж блискавка.

- Хоча це може здатися великою відстанню, у масштабах Сонячної системи це відносно близька відстань. Однак немає жодних шансів, що об'єкт зіштовхнеться із Землею під час цього зближення. Для порівняння: відстань, на якій 2016 CZ31 пролетить повз нас, приблизно в сім разів перевищує середню відстань між Землею та Місяцем, - пише видання.

Астероїд, який пролетить над Землею, вчені вважають "потенційно небезпечним", оскільки його довжина не перевищує 150 метрів.