Зеленський розпорядився провести конкурс до Вищої ради правосуддя, яка не працює з лютого

Перелік членів конкурсної комісії.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив положення щодо проведення конкурсу з відбору кандидатів до Вищої ради правосуддя, а також призначив склад комісії. Відповідний документ опубліковано на сайті голови держави.

– Для проведення конкурсу з відбору кандидатів для здійснення президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя утворюється конкурсна комісія з відбору кандидатів... Діяльність конкурсної комісії ґрунтується на засадах верховенства права, професіоналізму, публічності та політичної нейтральності, – йдеться в указі.

Згідно з документом, склад конкурсної комісії формується з числа визнаних фахівців у галузі права, які мають високу кваліфікацію та значний досвід роботи в цій галузі, а також бездоганну професійну репутацію.

До складу комісії з відбору кандидатів у ВСП увійшли:

22 лютого 10 членів Вищої ради правосуддя достроково склали повноваження за власним бажанням, в результаті чого ВРП втратила кворум і припинила свої повноваження. Причиною такого кроку у ВРП назвали дії Етичної ради, яка з 8 лютого почала оцінювати одночасно всіх членів ВРП, крім голови Верховного суду.

27 травня Етична рада відновила проведення співбесід до Вищої ради правосуддя, розпочатих в лютому.