Корбан попросив Зеленського вирішити "непорозуміння" з українським громадянством

Геннадій Корбан заявив, що його не пускають до України, і звернувся до президента Зеленського.

wikipedia.org

Голова територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан попросив президента Володимира Зеленського допомогти йому потрапити до України. Позбавлення громадянства та вилучення прикордонниками українського паспорта політик назвав "непорозумінням".

– На даний момент я перебуваю на в'їзді до України - пункт переходу кордону Смільниця.
Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. В мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт. Додому до України мене не пускають. У Дніпро, де живуть мої хворі батьки, до міста та країни, яку я люблю та захищаю з 2014 року і керую штабом територіальної оборони з 24 лютого 2022 року. Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного дому? - написав Корбан у Фейсбуці.

Корбан намагався повернутись до України вдень 22 липня. Прикордонники не пустили його і відібрали паспорт, аргументуючи це позбавленням українського громадянства. Відповідний указ президента напередодні опублікував нардеп Сергій Власенко. Згідно з ним, українське громадянство також втратили Ігор Коломойський та Вадим Рабинович.

Геннадій Корбан виїхав за межі країни на початку липня на підставі батьківства неповнолітніх дітей.