У Польщі спалахнув скандал через вимогу депутата "зупинити українізацію країни"

Політика хочуть позбавити депутатського імунітету.

Newspix.pl

Профільна комісія польського Сейму підтримала рішення про позбавлення імунітету депутата Гжегожа Брауна, який вимагав "становити українізацію Польщі". Про це пише " Wrpost ".

– Позбавити депутата недоторканності вимагав голова поліції. Комісія розглянула десять клопотань, які стосувалися неодноразових відмов Брауна від дотримання правил, запроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу – депутат відмовлявся носити маску у громадських місцях, – пише видання.

Як зазначено в повідомленні, одна із заяв також стосувалася порушення правил дорожнього руху під час публічних зборів у Варшаві у жовтні 2021 року.

- Після таємного голосування Брауну повідомили про позитивну думку щодо клопотань щодо зняття з нього недоторканності, - йдеться у повідомленні.

Напередодні Конфедерація Польської Корони, до якої входить депутат Гжегжон Браун, презентувала брошуру "Зупинити українізацію Польщі". Також польські ЗМІ стверджують, що Браун є найчастішим героєм матеріалів у російських ЗМІ. Однією зі скандальних заяв політика стало і його висловлювання щодо військових злочинів, скоєних президентом РФ Володимиром Путіним - польський депутат сказав, що "не поспішає з ярликами та епітетами".