Зеленський: Є домовленості про постачання ППО, але потрібна інша швидкість

Це і стало ключовою темою виступу першої леді перед Конгресом США.

President.gov.ua

Українська влада продовжує вести діалог із західними країнами, щоб отримати ефективну протиповітряну оборону та має певні успіхи, але швидкість постачання зброї необхідно прискорити. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

- Впевнений, що ви бачили, наскільки ефективно зброя, надана партнерами, насамперед сучасні реактивні системи залпового вогню. Представники нашої держави жодного дня не припиняли роботу, щоб отримати ефективну ППО. І у нас є певні домовленості з цього приводу, є певні успіхи, що дозволяють знищувати частину ракет, проте потрібна зовсім інша швидкість та масштаб захисту, - заявив глава держави.

За його словами, ця тема стала ключовою під час виступу першої леді Олени Зеленської у Конгресі США.

- Все залежить, на жаль, не від нас, а від політичних рішень, які можуть бути ухвалені у ключових столицях. Саме тому ця тема протиповітряної оборони стала ключовою сьогодні у виступі першої леді України перед Конгресом Сполучених Штатів Америки. Це було вперше в історії, коли перша леді робить таке звернення до Конгресу, і, безперечно, це честь для України, для всіх наших людей, – зазначив він.

Як зазначив Зеленський, звернення першої леді перед конгресменами є фактично від імені всіх українських сімей, оскільки у ньому вона закликала американців допомогти Україні зупинити війну, розв'язану Росією. Президент сподівається, що відповіді на запитання України "не забаряться".