В Україні заарештували білоруські локомотиви, якими Росія перекидала військових

Орієнтовна вартість тепловозів, знайдених на Київщині, - понад 70 млн грн.

ssu.gov.ua

Суд заарештовав білоруські локомотиви, якими Росія перекидала свої військові угруповання до кордонів України. Про це повідомили у СБУ.

- Три тепловози держпідприємства «Білоруська залізниця»… транспортували окупаційні підрозділи з Росії. Локомотиви були задіяні для перевезення особового складу, озброєння, військової техніки і засобів тилового забезпечення загарбників до північних кордонів нашої країни, - йдеться на сайті відомства. 

У подальшому військові РФ брали участь у бойових діях проти українських Сил оборони Київської та Чернігівської областей.

Місцезнаходження тепловозів встановили в ході слідчо-оперативних дій на Київщині.

Орієнтовна вартість майна становить понад 70 млн грн. Наразі триває передача транспортних засобів в управління АРМА (Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів).

В Офісі генпрокурора повідомили, що техніку виявили під час огляду в межах розслідування у кримінальному провадженні. Воно стосується фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. 

На потягах можна побачити написи "Гомель".