Зеленський спростував фейк про масований ракетний удар по Україні

Голова держави нагадав, що росіяни ведуть війну проти нашої країни та на інформаційному полі.

Президент Володимир Зеленський записав нове звернення до українців, у якому закликав мешканців країни бути обережними та передбачливими на інформаційному полі. Зокрема, йшлося про фейк, що розповсюджується в мережі, про масовий російський ракетний удар по Україні.

- Скільки людей сьогодні налякав фейк про масовий російський ракетний удар по Україні. Після всього, що відбувалося минулого тижня – після Дніпра, Вінниці, Часового Яру. Скільки нервів псується щодня переживаннями, страшилками російських пропагандистів та чиновників. Скільки проблем українці створюють самі для себе, довіряючи будь-якому анонімному джерелу. Коли соціальними мережами та сайтами поширюється свідоме вкидання з Росії, мета якого – доповнити ракетно-артилерійський терор проти нашої держави ще інформаційним терором, – сказав президент.

У зв'язку з цим Зеленський закликав людей дотримуватись "емоційного суверенітету", щоб не підігрувати інформації ворога проти України. Він підкреслив, що іноді інформаційна "зброя" може зробити більшу, ніж звичайна зброя.

- Жодній ракеті чи артилерії Росії не вдасться зламати нашу єдність і збити нас зі своєю дорогою. Українську єдність не зламати і брехнею чи фейками. Ми вистоємо. Ми переможемо. Відвоюємо своє, відбудуємо своє життя, – зазначив він.

Йдеться про інформацію, яка поширювалася у соцмережах проросійськими Телеграм-каналами. Повідомлялося про те, що нібито війська РФ випустили 48 ракет територією України. Про ризик масованого удару по Україні заявив і мер Івано-Франківська Руслан Марцинків. За його інформацією, росіяни завдадуть ракетних ударів по всіх регіонах.