Українські вчені закликали світ не допускати росіян на Європейський радіологічний конгрес

Протест наша делегація вчинила прямо під час виступу спікера із РФ.

Українські радіологи влаштували бойкот на Європейському радіологічному конгресі в австрійському Відні проти участі у ньому громадян Росії.

- Представники української делегації радіологів, до складу якої входили вчені з Національного інституту раку, висловили свій протест у зв'язку з тим, що до участі у форумі було допущено представників країни-агресора. Новина про це здивувала та розлютила українців ще до початку конгресу. Коли у день проходження заходу відбулася російська атака на Вінницю, наші вчені відкрито вийшли на бойкот, – зазначено у повідомленні.

Протест українських вчених пройшов під час виступу спікера з Росії. Українці тримали в руках національний прапор та плакати з написом «Росія вбиває наших дітей прямо зараз».

Ми закликаємо всю світову спільноту. Не мовчіть, – заявила завідувач відділення променевої діагностики з рентгенівськими кабінетами Національного інституту раку Оксана Гаврилюк. – Бо ми не мовчали і мовчати не будемо. Кожного дня росія робить все для того, щоб знищити Україну. Кожного дня в нашій країні гинуть люди. Ми повинні зупинити ці вбивства! Ми повинні позбавити росіян права голосу на всіх рівнях – як політичному, так і науковому. Ми – лікарі, які давали клятву Гіппократа і клялися рятувати людей. А вони вбивають українців щодня. Так давайте ж зробимо все від нас залежне, щоб зупинити їх

У зв'язку з цим українські радіологи закликали своїх колег у всьому світі бойкотувати участь російських спікерів у наукових заходах, конгресах, форумах, конференціях будь-якого рівня.