Сім'я британського волонтера Пола Урі підтвердила його смерть у полоні "ДНР"

Громадянин Великобританії волонтер Пол Урі помер у полоні в "ДНР".

twitter.com/casusbellintel

У полоні так званої "ДНР" помер британський волонтер Пол Урі. Про це повідомила "омбудсмен" самопроголошеної "республіки" Дар'я Морозова. Сім'я Пола Уорі розповіла Sky News, що отримала підтвердження про його смерть від Міністерства закордонних справ Великої Британії. Його мати Лінда Урі сказала, що вона «повністю спустошена» цією новиною.

- Вже під час першого медичного огляду у Пола Урі було виявлено низку хронічних захворювань. У тому числі інсулінозалежний діабет, ураження дихальної системи, нирок та ряд захворювань серцево-судинної системи. З нашого боку, незважаючи на тяжкість злочину, Полу Урі було надано відповідну медичну допомогу. Проте, з огляду на діагнози та стрес, 10 липня він помер, - заявили у "ДНР".

Пол Урі потрапив у полон на блокпосту в Запоріжжі 25 квітня разом із ще одним британським волонтером - 22-річним Діланом Хіллі. При цьому "ДНР" називали Урі "професійним військовим" і "найманцем", який нібито брав участь у конфліктах в Афганістані, Іраку та Лівії. Мати Пола Урі це заперечувала. Його дочки сказали, що не знали про рішення батька поїхати до України. Про його місцезнаходження дізналися з новин вже після потрапляння у полон.

9 червня у «ДНР» винесли псевдовирок іноземним військовим, які потрапили у полон. Уродженці Великої Британії, чинні військовослужбовці Збройних сил України Ейден Ейслін, Шон Піннер, а також марокканець Саадун Брагім, були засуджені до страти.