Генштаб: Ворог намагався оволодіти селами Спірне та Вершина на Бахмутщині

ЗСУ наступ РФ відбили. Противник відступив.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початку 142-ї доби війни на волинському та поліському напрямках суттєвих змін в діяльності Білорусі не відзначено.  Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на сіверському напрямку противник продовжує посилену охорону ділянки українсько-російського кордону та періодично обстрілює позиції наших військ в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті райони та не допустити просування наших військ у бік державного кордону. Обстрілював із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Петрівки, Рідного, Соснівкі, Слатиного, Пришибу, Руських Тишок, Питомнику, Верхнього Салтіва та інших. Вів повітряну розвідку оперативно-тактичним БПлА “Орлан-10” неподалік Приморського.

На слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення та наступати у напрямку Слов’янська. Обстріляв із артилерії райони Дібровного, Подолівки, Мазанівки, Адамівки, Чепіля, Краснопілля, Курульки та інших.

На донецькому напрямку противник продовжує обстріли із артилерії і танків по лінії зіткнення. Веде розвідку, намагаючись знайти слабкі місця в обороні наших військ. Основні зусилля зосереджує на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, намагається просунутись у напрямку Соледара та Бахмута.

На краматорському напрямку ворог проводить перегрупування з метою відновлення наступу у напрямку Сіверська. Із ствольної та реактивної артилерії обстріляв райони Краматорська, Закітного, Григорівки та інших. Завдав авіаударів поблизу Верхньокам’янського.

На бахмутському напрямку РФ обстріляла наші позиції, зокрема, в районах Новолуганського, Покровського, Веселої Долини, Берестового, Веселого, Майорська, Вершини. Завдала авіаударів неподалік Семигіря, Берестового та території Вуглегірської ТЕС.

ЗСУ спроби ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки успішно зупинили, як і намагання оволодіти селами Спірне та Вершина. Окупанти отримали жорсткий опір, зазнали значних втрат та безславно відійшли.

Ворог задіяв БпЛА поблизу Бахмутського. Також противник намагається посилити систему протиповітряної оборони тилових баз та підрозділів.

На курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках активних дій загарбники не проводили, продовжували обстріли по лінії зіткнення. Завдавали авіаударів поблизу Кам’янки. Спробу ворожого наступу поблизу Водяного наші захисники швидко придушили. Противник завдав ракетно-авіаційного удару по цивільній інфраструктурі в районі Вугледара.

На Південнобузькому напрямку окупанти систематично обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру. Завдали ракетного удару по Миколаєву та авіаударів в районах Великого Артакового та Ольгіного.

Значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі України зберігається. Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України, продовжують відверто брехати про розташування військових підрозділів в дитячих садках, лікарнях та церквах.