Єрмак пропонує створити комісію ВР щодо контролю використання західної зброї

За словами керівника ОП Андрія Єрмака, парламент, як законодавчий орган, має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників.

VIA PAVLO NAROZHNYY/REUTERS

Керівник Офісу президенту Андрій Єрмак запропонував народним депутатам розглянути ідею створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від наших партнерів. Про це він розповів під час зустрічі з президентом Радіо Свобода Джеймі Флаєм.

- Розповів (Флаєму. – Ред.) про ідею щодо створення Тимчасової спеціальної комісії для підготовки оптимальної моделі парламентського контролю стосовно використання зброї. Парламент, як законодавчий орган, має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників.  Наша мета - максимальна прозорість, наскільки це можливо в умовах воєнного стану, - написав Єрмак у своєму телеграм-каналі.

За його словами, вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється «і тепер цей процес стане ще більш відкритим». Єрмак додав, що прозорість «є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків».

- Російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України зазнають нищівного краху.  Питання зброї для нашої держави - це пріоритет. Ми всі бачимо, як вже змінюють ситуацію на полі бою західні гармати, САУ, HIMARS та інші види озброєнь. Нам потрібно більше зброї для звільнення територій, ми не дамо росіянам перемогти і зробимо все, щоб вигнати їх з нашої землі, - наголосив Єрмак.

Він впевнено додав, що у підсумку всі «проросійські наративи будуть розбиті».