Львівські лікарі врятували близнюків з перехрещеною пуповиною

Хлопчиків врятували, зробивши передчасний кесарів розтин.

facebook.com/1tmolviv

У Львові лікарі врятували життя двом маленьким братикам Матвію та Тимофію, яким загрожувала задуха через перекручену пуповину. Як повідомили в прес-службі Першого медичного об'єднання Львова, після народження дітки більше місяця знаходились у реанімації.

Мама Марта дізналася, що у дітей перекручена пуповина, на 32-му тижні вагітності. Враховуючи те, що малеча могла задихнутися, вона погодилася на кесарів розтин.  Дітки з'явилися на світ з вагою менше двох кілограмів і ризиком задихнутися. Одразу після народження їх помістили в реанімацію дитячої Лікарні Святого Миколая.

- Братики самостійно не дихали, більше тижня вони були на штучній вентиляції легень. Далі спеціалісти відділення патології новонароджених боролися з інфекціями та супутніми захворюваннями. І нині, коли небезпека позаду, ми нарешті готові попрощатися із нашими маленькими пацієнтами, - повідомили у медоб’єданні.

На згадку про випробування, яке сім’я була змушена пройти, мама сплела косичку з синьо-жовтих стрічок , що символізує переплетені пуповинки. Нею жінка поєднала перші іграшки синів - зайчиків, що подарував тато.