В Україні заборонили 16-у проросійську партію - Робітничу

Позов Мінʼюста задовольнив Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові.

Изображение miami car accident lawyers с сайта Pixabay

В Україні заборонили 16-у політичну партію від початку повномасштабного вторгнення Росії. У вівторок, 12 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд (Львів) повідомив, що задовольнив позов Міністерства юстиції України щодо заборони Робітничої партії.

- Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Робітничої партії України. Майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави, - йдеться у Фейсбуці суду.

Робітнича партія України була заснована у квітні 2012 року у Києві. Її очільник Олександр Бондарчук був депутатом ВРУ 3-го та 4-го скликання від теж забороненої наразі Компартії.

У 2015 році проти Бондарчука порушили кримінальну справу за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України через публікацію у газеті “Робочий клас”, де він був головним редактором. Бондарчук певний час перебував у СІЗО.

23 червня в Україні заборонили "Прогресивну соціалістичну партію України" Наталії Вітренко, мами голови “Нафтогазу” Юрія Вітренка. 20 червня суд заборонив діяльність партії "Опозиційна платформа – За життя".

Список заборонених партій:

«Опозиційна платформа – За життя»

«Опозиційний блок»

«Партія Шарія»

«НАШІ»

«Соціалісти»

«Ліва опозиція»

«Справедливості та розвитку»

«Держава»

«Блок Володимира Сальдо»

«Соціалістична партія України"

«Союз лівих сил»

«Прогресивна соціалістична партія України"

"Робітнича партія України"