Нардеп запропонував запровадити кримінальне покарання за ігнорування повітряних тривог

Ініціатива "слуги народу" Сергія Кузьміних стосується роботодавців.

facebook.com/ze.zhytomyr67

Депутат Верховної Ради Сергій Кузьміних запропонував встановити кримінальну відповідальність для бізнесу за ігнорування повітряних тривог. Член фракції "Слуга народу" 11 липня зареєстрував відповідний законопроект.

– Якщо раніше за правопорушення у сфері цивільного захисту було достатньо штрафу, то в умовах війни, ваажаю, таке покарання є недостатнім, – пояснив парламентар на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кузьміних пояснив, що запропонував встановити кримінальну відповідальність для керівників підприємств, установ, організацій, а також для підприємців, якщо порушення спричинило шкоду здоров'ю людей або призвело до їхньої загибелі.

У роботодавців, на думку нардепа, має бути відпрацьований алгоритм дій на випадок повітряної тривоги. Якщо поряд із роботою немає укриттів, працівників потрібно перевести на дистанційну роботу.

Сергій Кузьміних запропонував запровадити такі види покарання: штрафи від 17 до 51 тисяч гривень; виправні роботи терміном до двох років чи обмеження волі терміном до трьох років. У разі повторного порушення або якщо воно призвело до загибелі людей, покарання, на думку нардепа, має бути у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Законопроект зареєстрували у Верховній Раді та направили на розгляд правоохоронного комітету.