США виділили ще 400 мільйонів доларів на допомогу Україні – у пакет увійдуть HIMARS

Також ЗСУ отримають тисячі артилерійських боєприпасів та протибатарейних систем.

Американська сторона готується направити Україні новий пакет військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів. Цей пакет буде включати чотири системи HIMARS. Про це пише у своєму Твіттері репортер "Foreign Policy" Джек Детч.

- Адміністрація Байдена оголошує для України ще один пакет озброєнь на суму 400 млн. доларів, включаючи чотири нові системи HIMARS, - написав журналіст.

За його словами, в новий пакет допомоги від США будуть включені крім реактивних систем залпового вогню ракети до них, 3 тактичні машини, 1000 високоточних 155-мм артилерійських боєприпасів, протибатарейні системи та запчастини. Також у повідомленні зазначено, що з початку російського вторгнення Вашингтон вже відправив Україні військову допомогу на суму 7,3 мільярда доларів.

Востаннє США виділили новий пакет військової допомоги Україні наприкінці червня. До нього увійшли дві передові зенітно-ракетні системи NASAMS, боєприпаси для ракетних систем HIMARS та 155-мм артилерії, а також 4 додаткові контрбатарейні радари. Загальна вартість військової допомоги складає 820 мільйонів доларів. Президент Володимир Зеленський заявив, що новий пакет допомоги від США суттєво посилить нашу протиповітряну оборону.