Вісьмох проросійських бойовиків засудили до 15 років ув'язнення

Вони визнані винними за двома статтями Кримінального кодексу.

pixabay.com

Вісьмох бойовиків так званої "ДНР", які воювали на боці російської армії, засудили до 15 років позбавлення волі. Про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

- Відповідно до судових рішень, 8 бойовиків терористичної організації "ДНР" визнано винними за двома статтями Кримінального кодексу. Вони засуджені до позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією всього майна, що належить їм, - повідомили силовики.

Мешканець Донецька, який добровільно "мобілізувався" у перший день повномасштабної війни, бійці Збройних сил України захопили у полон у березні під час визволення села Вільхівка Харківської області.

- Донеччанин після "мобілізації" був прийнятий стрільцем 115-го полку і пройшов тижневу бойову підготовку у російському Білгороді. Інші 7 бойовиків обіймали посади командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців у складі незаконного збройного формування та ЗС Росії. Ця група потрапила в полон під час звільнення Сумської області ЗСУ, - зазначили у СБУ.

Раніше співробітники Служби безпеки затримали коригувальника вогню росіян. За його наведенням російські окупанти завдали авіаудару по мосту в Запорізькій області та били з артилерії по позиціях ЗСУ.