У Миколаєві знешкодили агента ФСБ, який коригував ракетні удари

Дані, отримані від чоловіка, росіяни планували використовувати для здійснення серії ракетних обстрілів.

т.ме/СБУкр

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Миколаєва, який здавав російським окупантам інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, збирав розвіддані про критичну інфраструктуру й військові об'єкти у причорноморських районах. Про це пише прес-служба СБУ.

Дані, отримані від чоловіка, росіяни планували використовувати для здійснення серії ракетних обстрілів міст та диверсій на півдні України.

- Раніше надані агентом дані використовувалися окупантами щонайменше під час коригування масового ракетного обстрілу Миколаєва, які відбулися протягом 26-30 червня, - розповіли силовики.

За інформацією СБУ, співробітники ФСБ у 2014 році завербували мешканця Миколаєва для проведення розвідувально-підривної діяльності. З того часу він перебував на тимчасово окупованій території Донецької області. Чоловік підтримував повномасштабну агресію Росії та виправдовував її воєнні злочини.

- Затриманий передавав інформацію про діяльність ЗСУ безпосередньо своїм російським кураторам чи через "зв'язківця". Для комунікації зловмисники використали спеціально створений анонімний телеграм-канал, – розповіли у відомстві.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агента:

Наразі жителя Миколаєва затримано, йому повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також щодо додаткової кваліфікації інших епізодів його діяльності за статтею про державну зраду.