Звільнений боєць "Азова": Росіяни намагалися вибити брехню про командирів

До бранців постійно приходили російські "репортери" та намагалися ставити провокаційні питання.

ЗМІ АЗОВ

Боєць із позивним "Торк" нещодавно повернувся додому після російського полону. Хлопець розповідає, що росіяни постійно намагалися вибити з військовополонених "азовців" неправдиві свідчення про командирів полку — Дениса Прокопенка ("Редіса") та його заступників Святослава Паламаря ("Калину") та Богдана Кротевича ("Тавра"). Інтерв'ю бійця опублікував YouTube-канал " Азова ".

"Торка", який брав участь у героїчній обороні Маріуполя, було звільнено під час обміну полоненими 29 червня. Під час ворожих обстрілів у Маріуполі боєць отримав тяжке поранення.

Боєць розповів, що до бранців приходили російські "репортери" та намагалися ставити провокаційні питання. Пропагандисти стверджували, що захисники Маріуполя начебто нападали на росіян.

- Запитували, "навіщо ви сюди прийшли". Я говорю: «Це ви до нас прийшли, я сам з Маріуполя", - згадує боєць про розмову з ворогами.

Також він повідомив, що російські окупанти нерідко били полонених.

- Могли прийти і в груди "пробити". Комендант накидався (був п'яний), підходив - "вуса збрий". У рану голку пхали. Типу дірочка в ранці є... якщо не влаштовує, що кажеш. Це у підвальчику - лише деяких хлопців у підвал возили. І мене також. Нормально, нічого їм не сказав, усе гаразд, - каже "Торк".

За словами бійця, у підвалі загарбники вимагали у бійців неправдиві свідчення про командирів "Азова".

- Що "Редіс" поганий, що "Тавр" поганий, пропагує праву "движуху". Вчепилися буквально у двох-трьох людей: "Редіс", "Тавр" та "Калина". "Давай, нам потрібна інформація про них". Що вони пропагандисти праворадикального руху. Що вони закликали вбивати росіян, - сказав він.

Зазначимо, на сьогодні на обмін чекають ще майже 2,5 тисячі захисників «Азовсталі».