Нічні обстріли: під ударами Харків і Дніпро

Деякі будівлі вщент зруйновані.

т.ме/синєгубов

В ніч на 6 липня російські загарбники знов обстріляли низку українських регіонів. Ракети влучили в об’єкти на Харківщині, Дніпропетровщині, Луганщині, Донеччині.

Харківська область

Окупанти із території РФ завдали ракетних ударів  по Новобаварському, Київському, Основ’янському районах Харкова. Як повідомив голова  Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов, удар в Основ’янському районі був нанесений близько години ночі. Загарбники влучили по відкритій території.

- У Новобаварському - в адміністративну будівлю, зруйновано частину приміщення. У Київському районі через ракетний удар фактично знищено приміщення вищого навчального закладу, - наголосив Синєгубов.

Він додав, що протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею. Постраждали 3 особи: 2 – у Чугуївському районі (серед них - дитина 1 рік та 11 місяців та чоловік 64 років), та 50-річний чоловік із Гусарівки.

Донецька область

Стали відомі результати вчорашнього обстрілу Слов’янського району: двоє загиблих та семеро поранених. Всього з початку масштабних бойових дій у громаді загинуло 17 людей та поранено 67 осіб, повідомив керівник Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях.

 Дніпропетровська область

Загарбники обстріляли Широківську громаду Криворізького району. Зі ствольної артилерії поцілили по селу Шестірня, повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук

За його словами, у селі частково пошкоджено декілька будинків, постраждалих серед людей немає. На інших територій ніч минула мирно.  

Луганська область

ЗСУ стримують ворога на межі Луганщини та Донеччини. Окупанти несуть значні втрати, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

- Росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні. Про це зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку, -  додав Гайдай.

За його словами, тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених.  

5 липня росіяни хотіли просунутися до Донеччини, перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку, але знов доповісти своєму керівництву їм нічого. Під тиском наших бійців ворог змушений був відійти.