Суд заборонив Комуністичну партію України - тяжба тривала шість років

В Україні офіційно заборонили дяльність Комуністичної партії.

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України. Про це йдеться на сторінці суду у Фейсбуці.

- Через більше ніж шість років після ухвалення "закону про декомунізацію" в Україні остаточно заборонено Комуністичну партію. Увесь цей час Комуністична партія України продовжувала існувати і навіть отримувала членські внески, хоча і була усунута від виборчого процесу. Нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі і відмовив у її задоволенні, в результаті чого рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу, - написала представниця Верховної Ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря.

Верховна Рада ухвалила "закон про декомунізацію" ще у 2015 році. Він передбачав засудження комуністичного режиму та заборону пропаганди його символіки, а питання про заборону Комуністичної партії мав вирішити суд.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських політичних партій 14 травня.  КПУ стала 12-ю проросійською партією, забороненою українськими судами. Раніше під заборону потрапили "ОПЗЖ", "Опозиційний блок", "Соціалісти", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", Партія справедливості та розвитку, Соціалістична партія України, "Ліва опозиція", "Союз лівих сил".