Генштаб: Росіяни штурмують села на слов’янському напрямку. Тривають бої

Ворог перегрупує війська для відновлення наступу.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 131-ї доби війни на волинському, поліському та сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому з території Курської області агресор застосовував артилерію та вертольоти армійської авіації для ураження українських позицій у районах Василівського, Білопілля, Бачівська і Вовківки Сумської області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На харківському напрямку угрупування військ противника за підтримки армійської авіації сковує наші війська, щоб не допустити їх переходу у наступ. У напрямку Прудянки українські воїни рішуче придушили ворожу спробу штурму.

З метою порушення системи управління та зв’язку Сил оборони противник активно використовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На слов’янському напрямку підрозділи противника штурмують Богородичне, Мазанівку та Долину. Тривають бої. Ворог перегруповує війська для відновлення наступу. З цією метою переміщено батальйонну тактичну групу з району Ізюму у напрямку населеного пункту Сніжківка, розгорнуто додаткові підрозділи ствольної артилерії.

На донецькому напрямку основні зусилля угруповань противника зосереджені на поступовому витісненні підрозділів Сил оборони на рубіж Сіверськ – Федорівка – Бахмут.

На краматорському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець, закріплюється в районах Лисичанська та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку противник активізував обстріли позицій наших військ з ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав масованих ракетних ударів у районах Покровського, Берестово, Спірного та в районі Вуглегірської ТЕС.

За підтримки артилерії ворог наступає в районах Василівки, Берестового, Спірного, Клинового та Майорська. Успіху не має.

На авдіївському та курахівському напрямках окупанти штурмували у напрямках Побєди та Мар’їнки. Завдали ракетних ударів в районах східної околиці Авдіївки та Мар’їнки.

На новопавлівському та запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

На південнобузькому і таврійському напрямках основні зусилля агресора зосереджуються на спробах повернення втрачених позицій в районах Іванівки, Потьомкино і Мирне та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог покращує інженерні обладнання позицій в районі Нововоскресенського.

У рамках логістичного забезпечення військ з тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію “Каланчак” (Мирне, Херсонська область) переміщено 17 вагонів з боєприпасами. У Чорному морі у готовності до застосування ракетного озброєння перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи небезуспішно продовжують вогневе ураження складів боєприпасів і скупчень живої сили та військової техніки російських окупантів.