Єлизавета II передає частину королівських повноважень принцу Чарльзу

Але королева залишається головою держави та головою нації.

Getty Images

Королева Великобританії Єлизавета II поклала частину своїх офіційних обов'язків на спадкоємця престолу принца Чарльза. Про це пише "Daily Mail".

- Деякі з найважливіших та офіційних обов'язків тепер за Єлизавету II виконуватиме 73-річний принц Чарльз. Поки що королева залишається головою держави та головою нації, але з'являтиметься лише "там, де це доречно чи необхідно". Йдеться про відкриття парламенту, призначення прем'єр-міністра, нанесення та прийняття державних візитів, - зазначено у повідомленні.

Ці конкретні обов'язки були змінені пом'якшеними формулюваннями. Вони передбачають роль королеви у ряді парламентських і дипломатичних обов'язків і лише прийом інших голов держав.

- Конкретні заходи у Sovereign Grant Report були замінені на більш загальну роль Єлизавети щодо натхнення "єдності та національної ідентичності", - йдеться у повідомленні.

За даними журналістів, із шести ключових подій королівського календаря офіційне відкриття парламенту було видалено, а решту цього року очолить принц Уельський.