Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон став почесним одеситом

За 160 років існування нагороди вперше звання почесного городянина отримав поданий Британії.

Голова британського уряду Борис Джонсон отримав звання почесного городянина Одеси. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

- Ми дуже високо цінуємо допомогу вашої країни, вашого прем'єр-міністра. Тому мною було підписано розпорядження про нагородження Бориса Джонсона почесними знаками імені Григорія Маразлі І, ІІ, ІІІ ступенів, – заявив мер Одеси Геннадій Труханов в інтерв'ю британським журналістам.

Як зазначив одеський градоначальник, за всю історію цієї нагороди Джонсон став першим поданим Великобританії, який отримав звання почесного городянина.

- Підкреслю – це боротьба всього цивілізованого співтовариства з фашизмом версії 2.0, і в цій боротьбі Пан Джонсон стане першим почесним громадянином міста – підданим Великобританії, за весь час існування нагороди – з 1862 року, – зазначив він.

З початку російського вторгнення британський прем'єр-міністр Борис Джонсон активно виступає на підтримку України. За час війни він двічі відвідав Київ. На початку червня у Чернігові Джонсона посвятили у козаки під ім'ям Борис Чупріна. Відповідну грамоту було направлено до Лондона.