Галета - з французької будь-який круглий, плоский торт, випечений не у формі, а в деко. Тісто може бути дріжджовим або пісним, начинка - фруктовою, овочевою, м'ясною чи рибною. Ідеальний варіант швидкої випічки!
Пропонуємо вам рецепт пряної галети з ягодами порічки та сиром Брі.
Пряна галета зі смородиною та сиром Брі
Складові
для тесту
- 250 г борошна
- 80 мл окропу
- 80 мл оливкової олії (або рослинної)
- 1/2 ч. л. соди або розпушувача
- дрібка солі
- щіпка цукру
- 1/4 ч. л. сушеного імбиру
- 1/4 ч. л. кориці
- 1/4 ч. л. коріандру
для начинки
- 200 г ягід порічки (смородини)
- 100 г сиру Брі
- 1 ст.л цукру
- щіпка чорного меленого перцю
Приготування
Приготуємо тісто. Змішайте сухі складові – борошно, соду, сіль та цукор, додайте імбир, коріандр та корицю – добре перемішай. Влийте окріп і оливкову олію та замісіть тісто.
Готове тісто скачайте в кулю, накрийте плівкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Розкатайте тісто в круглий коржик. Краще розкачувати прямо на пергаменті, тоді перенести галету на лист буде набагато простіше.
Зверху на тісто розкладіть ягоди, посипте цукром і щіпкою меленого перцю, зверху розкладіть сир Брі.
Закрутіть краї галети, щоб у центрі начинка залишалася відкритою. Краї галети за бажанням можна присипати цукром.
Випікайте галету за 190 градусів 40-45 хвилин.
Готову галету прикрасьте листочками базиліка.
Смачного!