Зеленський: Звільнення острова Зміїний не гарантує безпеки, але обмежує дії росіян

Голова держави наголосив, що війська РФ можуть знову спробувати захопити наш острів.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський подякував усім українським захисникам за вигнання російських військ з острова Зміїний. Про це йшлося у його зверненні до українців.

- Безперечно, головне слово сьогодні – «Зміїний». Мабуть, так само багато говорили про Зміїний лише того дня, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійській авіації та Повітряних сил, командуванню «Олександрія», - сказав Зеленський.

За його словами, острів Зміїний є важливим стратегічним пунктом, від якого залежить ситуація у Чорному морі. Голова держави не відкидає, що війська РФ можуть повернутися знову. Але звільнення острова обмежує їхні дії.

- Острів Зміїний – це стратегічний пункт, що значно змінює ситуацію у Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже обмежує дії окупантів, – зазначив він.

Також президент запевнив український народ, що крок за кроком ЗСУ витіснять російських солдатів з українського моря, землі та неба.