Вночі росіяни гатили по Дніпропетровщині та атакували Херсонщину з Мі-8

Що відбувалось у регіонах в ніч на 30 червня.

t.me/luhanskaVTSA

В Україні розпочалась 127-ма доба війни. Російські загарбники продовжують тероризувати мирних жителів. Так, вночі під обстрілами знову опинилась Дніпропетровська, Харківська та Херсонська  області. Крім того, продовжувались бої на Донбасі. 

Дніпропетровщина

Зранку 30 червня ворог кілька разів обстріляв Зеленодольську громаду в Криворізькому районі. За словами очільника області Валентина Резніченко, снаряди потрапили у сільгосппідприємство, знищено склад, у якому було 40 тонн зерна. Попередньо, без постраждалих. Удару зазнав також центр Великої Костромки. Є руйнування.

Херсонщина

В ніч на 30 червня окупанти здійснили парні вильоти на підрозділи ВСУ з Бєлгорода. Таким чином загарбники намагались повернули контроль над відбитими населеними пунктами, повідомляє ОК «Південь». 

Полтавщина

У Кременчуці рятувальники продовжують розбирати завали на місті розбомбленого росіянами ТРЦ. За словами голови регіону Дмитра Луніна, обстежено та розібрано уламки вже на 80% площі ТЦ.

 Одещина

Ворог випускав ракети з літаків та берегового ракетного комплексу «Бастіон» з напрямку окупованого Криму. 1 ракету знищено над Одеським районом, ще 5 атакували узбережжя в Ізмаїльському, повідомили в ОК «Південь».  Жертв немає. В той же час ЗСУ вразили ще один ворожий зенітно гарматно-ракетний комплекс  «Панцир-С1» на Зміїному.

Миколаївщина

Вночі з-під завалів зруйнованого будинку у Миколаєві рятувальники дістали тіло жінки. Наразі відомо про шістьох загиблих та 6 поранених внаслідок обстрілу міста понад 10 ракетами вранці 29 червня. Робота з пошуку загиблих та розбору конструкцій триває.

Вночі та зранку 30 червня були обстріли у Широківській громаді. Зруйновано один житловий будинок, пошкоджено - два. Потерпілих немає, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

Луганщина та Донеччина

Ворог продовжує обстріл території уздовж річки Сіверський Донець. Вогнем росіян уражені обидва береги – і з боку Сєвєродонецька, і з боку Лисичанська. Майже під постійним вогневим тиском район «Донсоди», повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Зранку росіяни ведуть наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу.