Країни G7 закликали Китай вплинути на Путіна, щоб завершити війну в Україні

Лідери "Великої сімки" вимагають негайного виведення російських військ із території нашої країни.

Країни, що входять до складу "Великої сімки", закликали Китай чинити тиск на Росію та змусити зупинити агресію проти України. Про це йдеться у спільному комюніке лідерів G7.

- Ми закликаємо Китай чинити тиск на Росію, щоб вона негайно виконала юридично зобов'язуючу ухвалу Міжнародного суду ООН від 16 березня 2022 року, а також відповідні резолюції Генасамблеї ООН, зупинила свою військову агресію і негайно і беззастережно вивела свої війська з України, - зазначено в заяві.

Як зазначено у документі, лідери країн G7 спрямовують звернення Китаю із закликом вплинути на Росію, оскільки Кремль продовжують вторгнення в Україну. Війну проти нашої країни світові лідери вважають невиправданою, неспровокованою та незаконною.

У середині березня американський лідер Джо Байден провів переговори із китайським лідером Сі Цзіньпіном. Під час бесіди голова Китайської республіки заявив, що світ є основою міждержавних відносин. Політик стверджує, що "конфлікти та конфронтації", подібні до подій в Україні, не відповідають нічиїм інтересам. Тоді міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна поділяє позицію влади Китаю щодо необхідності завершити війну в Україні за допомогою політичного рішення та закликає Пекін зіграти у цьому важливу роль.