Польща наслідувала приклад Литви - почала збір грошей на "Байрактар" для України

Поляки вирішили підтримати українську армію, подарувавши нашим захисникам ще одну "турецьку пташку".

zrzutka.pl

Польський журналіст Славомир Сераковський оголосив про початок збору коштів для купівлі ударного безпілотника "Байрактар", який буде передано на допомогу українській армії. Про це він написав у своєму Фейсбуці.

- Купимо "Байрактар" ​​Україні! Литовці зібрали гроші у найкоротші терміни, і компанія, яка їх виробила, вирішила пожертвувати їх Україні та використати зібрані кошти для допомоги населенню. Пізніше те саме сталося і з наступними трьома безпілотниками! Настав час і нам, - написав польський журналіст.

Як зазначив Сераковський, за допомогою "Байрактарів" українській армії вдалося відстояти Київ, але зараз у бійців залишилося мало часу, щоб зупинити наступ ворога.

- "Байратари" винятково ефективні у цій війні, і саме завдяки їм українцям вдалося відстояти Київ. Але в українців мало часу. Ви пам'ятаєте Маріуполь? Візьмемо участь у цій боротьбі. Пожертвуйте і обов'язково поширюйте! - наголосив він.

Наприкінці травня жителі Литви зібрали майже 6 мільйонів євро на покупку "Байрактару" для ЗСУ. Необхідну суму вдалося зібрати лише за три дні. Тоді турецька компанія-виробник безпілотників ухвалила рішення передати "Байрактар" безкоштовно, а зібрані литовцями гроші попросила передати на допомогу українському народу.

На початку червня український телеведучий Сергій Притула оголосив збір 500 мільйонів гривень на купівлю трьох "Байрактарів" для наших захисників. За рекордні 3 дні українцям удалося зібрати 600 мільйонів гривень. Цього разу компанія Baykar також підтримала український народ, заявивши, що передасть безкоштовно нашій країні 3 ударні безпілотники. Зібрані кошти у компанії попросили витратити на потреби мешканців країни.