Британія готова стати гарантом кредиту Україні на 525 мільйонів доларів

Якщо наша держава не зможе повернути позику, то її вартість покриє Лондон.

ubn.news

Влада Великобританії заявила про готовність надати 525 мільйонів доларів як гарантії для кредиту Світового банку Україні. Про це повідомляє сайт уряду країни.

- Український уряд побоюється, що до осені у нього може закінчитися фінансування, якщо йому не буде надано термінової фінансової допомоги. Щоб допомогти з цією нагальною потребою, Великобританія готова надати ще 525 мільйонів доларів як гарантії для кредиту Світового банку наприкінці цього року, - зазначено в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, цей кредит допоможе Україні покрити витрати на зарплати, утримання шкіл та лікарень, а також інших потреб.

– Ці інвестиції допоможуть зберегти українську державу. Великобританія покриває вартість кредиту лише в тому випадку, якщо уряд України не може платити. Таким чином, вони є як інвестицією у стратегічну стійкість України, так і висловленням впевненості у майбутньому країни, - наголосили у британському уряді.

У Британії впевнені, що без міжнародної підтримки уряд України "буде змушений піти шляхом, який ставить під загрозу їхню макроекономічну стабільність і довгострокову економічну безпеку", що призведе до масової інфляції та гуманітарної катастрофи в країні.