Зеленський заявив, що ЗСУ поступово звільняють Херсонщину від військових Росії

Солдати Росії руйнують наші міста та вбивають мирних людей, щоб показати свої "досягнення" керівництву.

President.gov.ua

Ситуація на фронті залишається без значних змін, найскладніша ситуація – у Луганській області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців.

- Ситуація на передовій – без суттєвих змін. За допомогою тактичних рухів українська армія посилює захист у Луганській області – там справді зараз жорсткіша. Окупанти дуже серйозно тиснуть і на Донецькому напрямку, - сказав президент.

За його словами, на Харківщині росіяни цинічно обстрілюють села та міста, але результатів не отримують. Тим часом, українські захисники поступово звільняють Херсонську область від росіян.

- На Харківщині – жорстокі та цинічні російські артилерійські обстріли. Вони нічого не дадуть окупантам, але російська армія глуха до будь-якої раціональності. Просто руйнує, просто вбиває – показує таким чином своє командування, що начебто не стоїть на місці. На півдні захищаємо нашу Миколаївщину, наше Запоріжжя, поступово звільняємо Херсонщину.

Росія вторглася в Україну 24 лютого, оголосивши про якусь "спеціальну військову операцію". Російські війська бомбять українські регіони, у тому числі – житлові будинки, намагаючись захопити нашу країну. З початку вторгнення Росії Херсонська область перебуває під окупацією російських солдатів. На межах області точаться бої. Не менш складна ситуація на Луганщині – там зараз триває важка боротьба за українські села та міста.