Українців попередили про вірусні листи про ядерний тероризм та штрафи

Хакери розсилають листи нібито від імені "податкової" та про "загрозу ядерного тероризму"

pixabay.com

Українців попереджають про нові кібератаки. Хакери розсилають листи нібито від імені "податкової" та про "загрозу ядерного тероризму" Про це повідомляє Telegram-канал Держспецзв'язку.

– Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв'язку, попереджає про нову кібератак на об'єкти критичної інфраструктури України, – зазначили кіберфахівці.

Зокрема, фахівці виявили розсилку електронних листів нібито від імені Державної податкової служби України з темою Повідомлення про несплату податку.

У відомстві попереджають, що в листах міститься архів "Накладення штрафних санкцій. zip" з однойменним docx документом і його відкриття призведе до завантаження шкідливої програми Cobalt Strike Beacon.

Також ще одна кібератака здійснювалася за допомогою розсилки вірусного документа під назвою "Nuclear Terrorism A Very Real Threat.rtf", відкриття якого призводить до завантаження та запуску шкідливої програми CredoMap.

Раніше у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України попередили про чергову кібератаку. У зоні ризику опинилися медіа України.