У Маріуполі росіяни викопують тіла загиблих та ховають їх у братських могилах

Російські окупанти розпочали повільну ексгумацію померлих.

t.me/mariupolrada

У Маріуполі російські солдати викопують тіла людей та ховають їх у братських могилах. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

- Окупанти розпочали повільну ексгумацію померлих. Викопують трупи, вантажать на трактори та звозять у "морг на "Метро". Реєстрація проводиться виключно за участю близьких. Через спеку з моргу - одразу до поховання у братських могилах. Не завжди із встановленням номерів. Поводження із загиблими, як зі сміттям, стало нормою, - зазначив він.

Андрющенко також розповів, що питна вода залишається проблемою номер один у місті. Незважаючи на обіцянки окупантів розвозити воду раз на тиждень, насправді набрати води можуть не всі жителі.

- У деяких районах, де частково з'явилося водопостачання, вирішують проблему через використання технічної води як питної. Для мешканців Лівобережного району проблема залишається невирішеною, – додав він.

Крім того, через проблеми з гуманітаркою (непрацездатні вже майже не отримують) та наявністю пенсій люди стоять у спеку у чергах до "супермаркетів" за шматком хліба по 3-4 години. Ціни стрімко зросли одразу з появою грошей у маріупольців.

Раніше стало відомо, що у Маріуполі щодня по 10-15 людей звертаються до лікарень із симптомами холери або дизентерії. Люди скаржаться на діарею, блювоту та головні болі.