Після поїздки до Києва Макрон заявив, що готовий відвідати Москву. Але з умовами

На даний час жодних сигналів від Москви не надходило, наголосив лідер Франції.

VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про готовність нанести візит Путину в Росії. Однак такий візит може відбутися лише за певних "попередніх умов". Як повідомляє телеканал TF1, про це лідер Франції заявив за підсумками візиту до Києва.

- Хтось не розуміє, чому я продовжую говорити з Путіним. Я робив це, тому що бачу в цьому роль Франції. Візит в Росію? Для цього потрібні попередні умови, а значить жести з боку Путіна. Я продовжу говорити з ним з відома президента України і за умови, що це принесе користь, - зазначив президент Франції.

Він уточнив, що згадані ним передумови станом на сьогодні не виконані. А також додав, що його відносини з Володимиром Зеленським не погіршилися через контакти з російською стороною.

- Я був першим лідером, який прийняв його між двома турами (президентських виборів у 2019 році), - нагадав президент Франції.

Макрон був у Києві разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, премьером Італії Саріо Драгі і президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.  Вони відвідали Ірпінь, а також провели переговори з лідером України Володимиром Зеленським.