Росіяни штурмували Краснопілля, Слов’янськ, Сєвєродонецьк та Кочубіївку

Більшість наступів українські захисники відбили. Бої у Краснопіллі та Сєвєродонецьку тривають.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 114-ї доби війни на волинському та поліському напрямках підрозділи Білорусі зосередили зусилля на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій та охороні державного кордону. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів, повідомили у Генштабі ЗСУ.

На сіверському напрямку ворог продовжує демонстративні дії. Агресор обстрілював з артилерії українські підрозділи у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На харківському напрямку основні зусилля противник зосередив на утриманні зайнятих рубежів, недопущенні виходу Сил оборони на державний кордон та в тил угруповання військ, яке діє на Слов’янському напрямку. Противник намагався провести розвідку боєм в районі Кочубіївки. Наші воїни відповіли влучним вогнем, і ворог відійшов.

На слов’янському напрямку окупанти зосередили зусилля на продовженні наступу на Слов’янськ. Ведуть розвідку боєм в районі Краснопілля, бій триває. Ворог намагався взяти під повний контроль Богородичне. Українські воїни успішно відбили штурм.

Намагаючись створити умови для розвитку наступу на Слов’янськ, ворог застосовує артилерію у районах Долини, Краснопілля, Дібрівного та Вірнопілля.

На лиманському напрямку активних дій противник не вів.

На сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують обстрілювати наші війська із ствольної та реактивної артилерії. Ударили і по Устинівці. Тривають бої за повний контроль над Сєвєродонецьком. Противник здійснює переміщення на цей напрямок додаткових підрозділів реактивної артилерії.

На бахмутському напрямку захисники України відбили ворожий штурм у напрямку Золотого. Ворог відійшов. Окупанти спробували висунутись у напрямку Василівки та Берестового. Наші воїни завдали вогневого ураження і змусили ворога тікати.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках активних наступів противника не зафіксовано. Ворог завдав авіаудари поблизу Нью-Йорка, Авдіївки та Побєди.

На південнобузькому напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах Кульбакіно, Миколаївки, Степової Долини, Мурахівки, Новопавлівського, Шевченково, Зорі, Партизанського, Квітневого, Новогригорівки, Киселівки, Князівки, Осокорівки, Лупарево та Посад-Покровського. Українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

Агресор продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. В його акваторії перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Противник продовжує зазнавати втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Протягом доби у Донецькій області воїни територіальної оборони Збройних сил України збили вертоліт Мі-35М. Є успіхи і на Запоріжжі. На Херсонщині у ворога значні втрати у живій силі.