Молода картопля запечена в духовці
Складові:
- 600-700 г дрібної молодої картоплі
- 2 столові ложки оливкової олі
- 3-4 зубчики часнику
- 1 чайну ложку солі
- 1/2 чайної ложки меленого перцю
- 2 чайні ложки листочків чебрецю
Приготування:
- Молоду картоплю добре промити, шкірочку залишити.
- Покласти картоплю в миску (або пакет), додайте сіль, олію, подріблений часник, перець і листочки чебрецю. Добре перемішати.
- Лист для запікання застелити папером, викласти картоплю і запікати при 200-210 градус 35-40 хвилин.
За таким рецептом молода картопля виходить з хрумкою золотавою скоринкою і ніжною всередині.
Молода картопля в медово-соєвій глазурі з часником
Складові:
- 500 г молода картопля
- 3 столові ложки соєвого соусу
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 столові ложки меду
- один зубчик часнику
- 1 столова ложка кунжуту за бажанням
Приготування:
- Молоду картоплю добро промийте і просушіть.
- Викладіть картоплю на сковороду з розігрітою олією і смажте близько 20 хвилин - перемішуючи кожні 5 хвилин, щоб картоплини просмажились рівномірно.
- Змішайте соєвий соус і мед, додайте подріблений часник. Вилийте соус на сковорідку і готуйте картоплю ще 5 хвилин, поки соус не перетвориться на глазур.
- Зніміть картоплю з вогню, посипте кунжутом, добре перемішайте і подавайте до столу.
Деруни з молодої картоплі
Складові:
- 4-6 середніх молодих картоплин
- 1 цибуля
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна
- сіль за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
- Молоду картоплю добре промити і очистити від шкірочки. Натерти на дрібній терці.
- Цибулю дрібно порізати і додати до картоплі.
- Додати в тісто яйце, борошно. Посолити і поперчити за смаком.
- Викладайте деруни на сковорідку з розігрітою олією і смажте до золотавої скоринки.
Подавайте деруни зі сметаною, хоча і без соусу вони смакують чудово!