Після приїзду Макрона, Шольца та Драгі до Києва по всій Україні оголошена повітряна тривога

У небезпеці майже вся країна.

twitter.com/MinColonna

Не встигли лідери трьох найбільших країн ЕС прибути до Києва, як в Україні оголошена масштабна повітряна тривога. Президент Франції Емануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр Італії Маріо Драгі почули сирену через декілька хвилин після спілкування з журналістами. 

Тим часом стало відомо, що лідери країн поселилися  у готелі InterContinental. Чи зустріли вони повітряну тривогу в готельному бомбосховищі, на даний час невідомо. 

Станом на10:50 повітряна небезпека майже у всіх регіонах. Сирена не гудить лише в Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Лідери країн зустрінуться із президентом України Володимиром Зеленським, а також відвідають Ірпінь, що був під ворожою окупацією майже місяць. По словам Макрона, їх візит є «меседжем європейської єдності, підтримки, адресований всім українцям».

Це перше відвідування Олафом Шольцем України з початку війни в Україні. За даними джерел CNN, Макрон раніше хотів відвідати Київ вже після того, як вирішиться питання щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.