Генштаб: На Донецькому напрямку бої з російськими окупантами йдуть по лінії зіткнення

Ворог продовжує спроби захопити Сєвєродонецьк.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 113-ї доби війни на Волинському та Поліському напрямках, в рамках перевірки бойової готовності, в одній з механізованих бригад Білорусі відпрацьовано розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів з практичним прийомом військовозобов’язаних. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил рф зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районах Леонівки та Бачівська Чернігівської та Сумської областей відповідно. На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська з метою подальшого наступу.

На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджені на утриманні зайнятих рубежів. Він здійснює постійні інтенсивні артилерійські обстріли, зокрема і з реактивних систем залпового вогню в районах Базаліївки, Уди та Верхнього Салтіва.

На Слов’янському напрямку агресор штурмує, шукаючи слабкі місця в оборонних позиціях наших військ. Він обстрілював з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

На Донецькому напрямку противник веде бої уздовж лінії зіткнення. Основні його зусилля зосереджені на Бахмутському напрямку. На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, але обстріляв наші підрозділи із ствольної артилерії в районі Пискунівки.

На Сєверодонецькому напрямку російські окупанти продовжують вогневий вплив на підрозділи наших військ із усіх наявних вогневих засобів в районах Білогорівки, Лисичанська, Сєверодонецька. Ворог продовжує спроби встановити повний контроль над Сєверодонецьком та продовжує штурм. Бої тривають.

На Бахмутському напрямку ворог штурмує з метою покращення тактичного положення. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах Веселого, Соледара, Берестового та Вовчоярівки.

На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник систематично обстрілює наші війська в районах Новобахмутівки, Водяного, Первомайського, Микільського, Антонівки, Гуляйполя, Новопіля та Оріхова.

На напрямку Єгорівка – Шевченко наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник зосередився на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Він обстрілює наші війська та продовжує удосконалювати інженерне обладнання позицій в районах Безводного та Іщенка.

В Чорноморській та Азовській морських операційних зонах основні зусилля ворог зосередив на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.