Зеленський готовий зустрітися з Путіним, якщо обговорюватиметься завершення війни

У Кремлі не проти, але заявили про необхідність підготуватись до переговорів.

Президент Володимир Зеленський готовий до переговорів із російським лідером Володимиром Путіним за умови, що сторони обговорять завершення війни та вихід російської армії з території України. Про це глава держави заявив у інтерв'ю іноземним журналістам.

- Якщо Росія хоче закінчити війну, тому що вони в медіа саме так про це говорять, я їм не вірю, але щоб вони показали, що вони справді цього хочуть, вони мають сісти за стіл переговорів. Стіл переговорів без України щодо України неможливий. Тому ці переговори мають бути прямими. Можемо говорити з посередниками, можемо говорити без посередників – мені, чесно кажучи, все одно, якщо РФ готова закінчити війну, а значить, вийти з наших територій. Будь-якої миті до такого формату я особисто готовий, - заявив Зеленський.

За його словами, на території Росії лише одна людина вирішує все за росіян та військових армії РФ – це Путін. Зеленський упевнений, що лише президент РФ може вирішити – зупинити наступ російських солдатів на Україну чи ні. Також він наголосив, що через злочини, скоєні російськими військовими в Україні, підтримка діалогу лідерів двох країн щодня знижується.

А В ЦЕЙ ЧАС

Помічник президента РФ у міжнародних справах Юрій Ушаков заявив, що Росія не виключає зустрічі президентів України та Росії, але для цього нібито потрібна ретельна підготовка та наявність "певних умов".

- Ніхто таку можливість не відкидає, але вона вимагає відповідних умов, а головне - дуже-дуже ретельної підготовки, - сказав Ушаков "РІА.Новини".

Коментувати далі позицію Кремля чиновник відмовився, наголосивши, що про можливість зустрічі двох лідерів "уже багато було сказано".