Російські загарбники замінували узбережжя річки Інгулець на криворізькому напрямку

Ворог також має частковий успіх на бахмутському напрямку.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початку 111-ї доби війни російські окупанти продовжують наступати на Східній операційній зоні, завдаючи ракетні і авіаційні удари по об’єктах інфраструктури на території всієї України.  Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на волинському та поліському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів збройних сил Білорусі не відзначалося.

На сіверському напрямку противник посилив підрозділи двома батальйонними тактичними групами зі складу повітряно-десантних військ. Агресор обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Провів повітряну розвідку БпЛА у районі Середина-Буди Сумської області.

На харківському напрямку ворог зосередив зусилля на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони до Державного кордону. Загарбники задіяли армійську авіацію у районах Рубіжного, Руської Лозової, Байрака та Дементіївки.

На слов’янському напрямку окупанти зосередили зусилля на спробах встановлення повного контролю над Богородичним та створенні умов для розвитку наступу на Слов’янськ. Ворог застосував артилерію поблизу Дібрівного, Карнаухівки, Нової Дмитрівки та Вірнопілля.

На лиманському напрямку окупанти перегрупували війська з метою розвитку наступу в напрямках Лиман – Райгородок та Ямпіль – Сіверськ.

На сєвєродонецькому напрямку ворог посилив угруповання за рахунок переміщення у район Кремінної - Рубіжного до двох батальйонних тактичних груп. За підтримки артилерії він штурмує Сєвєродонецьк, намагається закріпитися у центральній частині міста.

На бахмутському напрямку агресор обстрілює з артилерії позиції наших військ у районах Відродження, Новолуганського і Бахмуту. Має частковий успіх та закріплюється у Відродженні. Продовжує штурмувати у напрямку Відродження – Вершина.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках активних дій ворога не було. Окупанти посилили застосування авіації та артилерії для сковування наших військ.

На південнобузькому напрямку загарбник зосередив зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій. На криворізькому напрямку ворог провів мінування узбережжя річки Інгулець по рубежу Давидів Брод – Калинівське.

На миколаївському напрямку окупанти розгорнули свої реактивні та ствольну батареї у районах Станіслава, Томиної Балки, Дослідного Херсонської області.  

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває 5 носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.