Зеленський заявив, що Україна так і не отримала системи ПВО, про які просила

Влада України ще до початку повномасштабного вторгнення говорила, що армії потрібні системи сучасної протиракетної оборони.

president.gov.ua

Українська влада ще до початку повномасштабного вторгнення Росії говорила країнам-партнерам, що українській армії потрібні системи сучасної протиракетної оборони. Але не отримала їх навіть на 109-й день війни, коли російські ракети кожного дня вбивають українців. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

- Сьогодні вже 109-й день повномасштабної війни, але далеко не 109-й день, коли ми говоримо партнерам просту річ: Україні потрібні системи сучасної протиракетної оборони. Постачання таких систем було можливим і цьогоріч, і минулого року, і ще раніше. Чи отримали ми їх? Ні. Чи потрібні вони? Так. Набралося вже 2606 ствердних відповідей на це запитання у вигляді різних російських крилатих ракет, які вдарили по українських містах. По наших містах,  по наших селах за час від 24 лютого. Це життя, які можна було б урятувати, це трагедії, яким можна було б запобігти, якби до України дослухалися, - повідомив президент. 

11 червня український посол у ФРН Андрій Мельник повідомив, що найновіша німецька система ППО IRIS-T, яка здатна захистити територію завбільшки з Київ, надійде в Україну в жовтні. Протягом 3-4 років Україна зможе поставити її навколо міст і найбільш важливих об'єктів.