Українські військові отримують повідомлення із погрозами від російських солдатів

Військових закликають скласти зброю та перейти на бік ворога.

Російські солдати розсилають українським захисникам погрози через повідомлення. Військових закликають скласти зброю та перейти на бік ворога. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Повідомлення українські захисники отримують як у смс, так і в месенджерах – Телеграмі, Вайбері, Сигналі та Ватсапі. У них закликають скласти зброю, зрадити присязі, здатися у полон або перейти на бік ворога.

- Росіяни посилюють погрози особистими даними, вказують імена та прізвища, код платника податків, місце реєстрації та інформацію про сім'ю. У разі продовження служби за місцями проживання бійця та його сім'ї нібито буде завдано точних ракетних ударів, - зазначають у штабі.

Такі погрози спрямовані на те, щоб дестабілізувати морально іпсихологічно українських захисників, посіяти сумніви та знизити бойовий дух. Проте часто дані бійців, які надсилає ворог, є застарілими.

- Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою, - зазначили у Генштабі.

Раніше стало відомо, що Сєвєродонецьк є найгарячішою точкою на всій лінії фронту. Як повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, наразі ситуація дуже динамічна, і певні квартали міста можуть переходити з рук у руки.