Глава ОВА: Росія не обстрілює Закарпаття, бо там немає цінних військових об'єктів

Немає об'єктів, збитки від руйнування яких становитимуть кількасот тисяч доларів.

facebook.com/Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА

Російські війська не завдають ракетних ударів по Закарпаттю, тому що в регіоні немає цінних для неї об'єктів. Про це глава ОВ Віктор Микита заявив в інтерв'ю Укрінформу.

- Ми прекрасно розуміємо, що для сучасної зброї Карпатські гори — не перепона. ... Офіційна риторика така, що ми насамперед гуманітарний регіон і немає змісту на нас витрачати ракетні удари. Адже ракета коштує понад 1 млн доларів, а в нас немає таких об'єктів, де завдана шкода може оцінюватися в більш ніж кілька сотень тисяч доларів. Повірте, ворог усе рахує, - сказав Микита.

Віктор Микита повідомив, що на Закарпаття переїхали 278 компаній. З 23 травня в регіоні запрацював IT-кластер із 50 компаній-резидентів та 70 ФОП. Айтішников від призову бронює регіональна влада.

- До нас зверталися хлопці, які створили програми, якими користуються у всьому світі, і за ними мало не Білл Гейтс ганяється, аби взяти до себе на роботу, а ми водночас їх не можемо забронювати від служби в армії?! ... Зараз таку бронь мають 50 фахівців, у наступному списку — ще 67, - заявив він.

Говорячи про переселенців, глава ОВА повідомив, що безкоштовно харчуватимуться лише вразливі категорії, інших годуватимемо за пільговими цінами.

Єдиний раз росіяни вдарили по Закарпаттю 3 травня.