ГУР: Російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС

Робота на станції ведеться вахтовим методом.

unn.com.ua

На Запорізькій АЕС склалась критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Практично відсутні запчастини та витратні матеріали, повідомили у прес-службі Головного управління розвідки України.

Відомо, що під час захоплення станції один зі снарядів, випущених окупантами, розірвався поблизу одного з енергоблоків. Внаслідок цього стався витік оливи. Пошкодження відремонтували, але персонал був змушений залити в контур відпрацьовану оливу.

На даний час робота на станції ведеться вахтовим методом. Тривалість вахти складає один тиждень.

- Особовий склад окупаційних військ, що охороняє об'єкт, розміщається в основному в готелі «Україна» та в приміщеннях профілакторію станції. Також військові займають квартири евакуйованих громадян. На станції діє суворий пропускний режим. У кожної чергової зміни вилучають практично всі особисті речі, особливо телефони, - підкреслили в ГУР.

У відомстві додали, що керівництво РФ станції вивчає можливість під’єднання станції до енергосистеми РФ.  Але через технічні причини це поки що технічно неможливо.

В кінці травня стало відомо, що окупанти розстріляли одного з співробітників атомної станції. Російські військові ввірвались у дім чоловіка та відкрили вогонь по людям.