Президент заявив, що українські захисники залишаються "господарями" на фронті

Голова держави відзначив просування українських військ у Херсонській та Харківській областях.

Президент Володимир Зеленський розповів про нинішню ситуацію на фронті. За його словами, на Донбасі ситуація залишається складною, а на півдні України – наші захисники мають певні успіхи. Про це йшлося у його вечірньому зверненні.

– Ситуація на Донбаському напрямку дуже складна. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння. "Враховуючи наявність у Сєвєродонецьку великого хімічного виробництва, удари російської армії там, зокрема сліпе авіабомбардування, - це просто божевілля", - заявив Зеленський.

Як зазначив глава держави, українські війська досягли певних успіхів на Херсонщині та Харківщині. За його словами, незважаючи на перевагу росіян у техніці та кількості солдатів, на полі бою "господарями" ситуації залишаються ЗСУ.

– На Херсонському напрямку є певні успіхи, як і поступ на Харківщині. Збройні Сили України стримують тиск окупантів у Запорізькій області, ключовий напрямок – Гуляйполе та Оріхове. У цій широкій картині треба бачити, що наші захисники та захисниці виявляють максимальну хоробрість і залишаються господарями фронтової ситуації, незважаючи на те, що російська армія досі має значної переваги в техніці та кількості, - підкреслив президент.

Також Зеленський закликав українців не підганяти наших воїнів та не "роздавати поради", оскільки йдеться про життя українських захисників. За його словами, всі спецслужби країни задіяні в обороні наших територій та поступово зривають усі плани росіян.